Informacija telefonu 8 (46) 41 00 27
Darbo laikas I-V 8:00-20:00

Klaipėdos psichikos sveikatos centras dėkoja Rotary klubui „Aditė“ už paramą emocinės pagalbos tarnybai „Vilties linija“

 

 

 

Klaipėdos psichikos sveikatos centras džiaugiasi galėdamas pasidalinti, kad š.m. birželio 2d. centre lankėsi Rotary klubo „Aditė“ prezidentė Diana Šileikienė bei perdavė  „Vilties linijai“ surinktą paramą.

Rotary klubas „Aditė“ yra pirmasis Lietuvoje rotariečių klubas, kurio narės tik moterys. Klubas yra  orientuotas į moterų problemų aptarimą ir viešinimą bei moterų bendrystę. Klubas pavadintas senovės indų deivės, visatos ir dievų motinos, vardu. Tradicinio bendruomenės renginio „Moterų forumas“ metu, kuris šiemet buvo skirtas lyčių tapatybės problematikos aptarimui, buvo surinkta 900 eurų suma.  Ši suma buvo įteikta Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyr. gydytojui Aleksandrui Slatvickiui, vienam iš „Vilties linijos“ iniciatorių.

„Vilties linija“ tai emocinės paramos tarnyba suaugusiesiems, teikianti nemokamą, anonimišką emocinę paramą telefonu bei laiškais visos Lietuvos gyventojams. Pagalbos linija pradėjo veikti 1998-aisiais, Telšiuose. Po kelerių metų, 2001-aisiais, ši bei, Klaipėdoje jau gyvavusi, „Paguodos linija“ suvienijo jėgas ir pasivadinusios „Vilties linija“, pradėjo pagalbą teikti kartu. Šiuo metu „Vilties linija“ ir toliau sėkmingai teikia emocinę paramą.

 „Žmogui, kuris pateko į krizinę situaciją, nėra nieko svarbiau už laiku ištiestą pagalbos ranką, kuri turi būti stipri ir patikima. „Vilties linija“ – šios metaforos įsikūnijimas,“ – apie „Vilties linijąmintimis pasidalino Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyr. gyd. Aleksandras Slatvickis.

„[Moterų] [f]orumo metu buvo dažnai kartojama apie didesnį jautrumą vieni kitiems. Ko gero, kuo toliau, tarpusavio jautrumo, atidos ir atjautos reiks vis daugiau. Vilties pagalbos linija mums teikia vilties, kad joks žmogus šiame pasaulyje nėra paliktas vienas, ” – teigė Diana Šileikienė, šių metų Rotary klubo „Aditė“ prezidentė.

Psichikos sveikatos centras nuoširdžiai dėkoja Rotary klubui „Aditė“ bei visiems prisidėjusiems prie paramos renginio metu. Ačiū už Jūsų rūpestį ir gerumą!

 

 

Norėdami susisiekti ir/ar gauti emocinę paramą:

  • Parašykite – 116123@viltieslinija.lt
  • Paskambinkite – 116 123
  • Atvykite – Džiugo g.6, Telšiai

Daugiau informacijos https://www.viltieslinija.lt/